Gezonde tussendoortjes voor je kind met overgewicht

Welke gezonde tussendoortjes bied je nu aan bij je kind met overgewicht? Het is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. De supermarkten liggen vol met tussendoortjes, maar echt gezond zijn ze niet. De een bevat nog meer suiker dan de ander. Wat zijn dan wel gezonde tussendoortjes en het liefst ook nog zo min mogelijk werk? In dit blog laat ik jullie wat gezonde tussendoortjes zien die ook nog eens leuk en makkelijk te maken zijn!

1. Groente en fruit

Op één natuurlijk het makkelijkste, groente en fruit als tussendoortje. Dit kun je super veel variëren en het is nog makkelijk ook, van komkommer, paprika tot aan appel en ananas. Er is altijd wel een stukje fruit of groente die je kind wel lekker vindt. Het is makkelijk mee te nemen en zo gemaakt. Eet je kind niet graag groente of fruit? Bied het dan eens op een andere manier aan. Maak er bijvoorbeeld leuke figuurtjes van of snijd het samen. Hoe meer je het kind bij het bereiden van het eten betrekt hoe leuker het voor je kind is. Zelf bereid eten is vaak leuker en lekkerder om te eten!

Probeer groente en fruit niet over te slaan! Zeker bij een kind met overgewicht is dit heel belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat zij vaak (te) weinig groente of fruit eten, terwijl het juist heel belangrijk is om de juiste vitamine binnen te krijgen.

2. Smoothie

De welbekende smoothie. Je hoort vandaag de dag niet anders. Iedereen eet of drinkt het wel. Maar dat is nou ook zo leuk! De smoothie is heel makkelijk om te maken. Net als het tussendoortje van groente en fruit, kun je smoothie ook oneindig variëren. Je kunt groente smoothies maken, fruit smoothies en je kunt het zelf combineren. Op internet vind je heel veel lekkere variaties. Het voordeel van het maken van smoothies is, dat wanneer je groente of fruit over hebt, je het kunt pureren en je het dus niet hoeft weg te gooien! Goed voor jezelf en het milieu, een win-win situatie dus.

3. Fruit met yoghurt

Je kunt het fruit natuurlijk ook heel makkelijk combineren met yoghurt. Je kunt het fruit door de yoghurt doen, maar hoe leuk is het om er ook een ijsje van te maken! Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens lekker fris! Je pakt een ovenschaal en vult deze met yoghurt naar keuze.  Je schilt fruit naar keuze en roert dit door de yoghurt. Als je dat gedaan hebt stop je de ovenschaal voor een paar uur in de viezer! Na een paar uur heb je niet alleen een lekker, maar ook nog eens een heel gezond yoghurt-fruit-ijsje!

4. Chocolade banaan

Snijd een banaan in tweeën en steek ze op een stokje. Smelt pure chocolade in een pannetje. Wanneer de chocolade gesmolten is kun je de banaan dopen in de chocolade. Even laten uitharden en eten maar!

5. Zoete aardappel brownie, glutenvrij en vegan

De meeste brownies bevatten heel veel suiker en zijn daardoor niet gezond, maar hoe leuk is het om eens een gezonde zoete aardappel brownie te maken samen met je kind. Je maakt niet alleen een brownie zonder toegevoegde suiker, maar ook nog eens een brownie met groente! Dus houdt je kind niet van groente, maar wel van chocolade dan is dit echt een aanrader! Op ohmypie.nl vind je het recept voor de zoete aardappel brownie en wie weet nog wel meer! Zij maakt namelijk ook hele lekkere ontbijttaarten.

6. Popcorn

Als je toch al zo lekker bezig bent met zelf tussendoortjes te maken, is popcorn ook heel leuk om te maken! Vaak is popcorn bij de bioscoop of in te supermarkt erg zout of zoet. Door het zelf te maken heb je zelf in de hand hoeveel zout of zoet je toevoegt. Koop bij de supermarkt een zakje harde maïs. Doe wat zonnebloemolie in een grote pan. Als het warm is kun je de gewenste hoeveelheid maïs toevoegen en poffen maar!

Naar aanleiding van dit blog nog vragen? Neem gerust contact op!

Benieuwd naar wat GroeiZelf nog meer voor je kind met overgewicht kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website!