Over mij

Mijn naam is Jasmijn Beentjes.

In 2018 ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog aan de Hogeschool in Leiden.

Vanaf jongs af aan wilde ik al met kinderen werken. Ik dacht altijd dat ik de kinderopvang in wilde, maar na mijn studie Kinderopvang kwam ik daarop terug. Tijdens de studie Kinderopvang miste ik een bepaalde uitdaging. Op het moment dat een kind opvallend gedrag vertoonde of zich anders gedroeg dan anderen, werd het voor mij interessant. Alleen met de studie Kinderopvang kun je daar niets mee doen.

 

Studeren

Na mijn studie Kinderopvang had ik besloten om door te leren, om eventueel in de Jeugdzorg te gaan werken. Tijdens mijn stage en opleiding werd ik al meer uitgedaagd en merkte ik dat ik het leuk vond om kinderen te helpen, zich te laten zijn wie ze zijn en van daaruit aan de slag te gaan. Maar toch bleef ik iets missen. Na lang nadenken en nadat ik het een en ander uitgezocht had, kwam ik erachter dat ik heel veel leerde over stoornissen en beïnvloeding van gedrag, maar dan niet gericht op het psychologische gedeelte. De literatuur die bij deze opleiding hoorde beschreef heel duidelijk hoe ik een kind met een bepaald gedrag kan begeleiden, maar niet waar het gedrag eventueel vandaan komt of hoe het kan dat een kind een bepaald gedrag vertoont. Daarnaast miste ik de uitleg waarom een bepaalde methode wel of juist niet effectief is. Dus ook na het behalen van de studie Jeugdzorg ben ik weer verder gaan kijken naar studies. Welke studie sloot aan bij mijn interesse.

 

Toegepaste Psychologie

Toen kwam ik uit bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Ik werd uitgedaagd, ik vond het interessant, ik merkte dat ik voor het eerst echt met plezier naar school ging en mij bezig wilde houden met mijn studie. Ik wilde leren! Ook al kostte het mij veel moeite, ik wilde deze studie halen. In 2018 ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog! Met het gevoel dat ik eindelijk heb gevonden wat ik zocht. Eindelijk bezat ik de kennis die ik wilde en had ik de drive om nog meer te willen leren.

Met deze opleiding kan ik heel veel en kan ik mijn droom als Kindercoach waarmaken. Eindelijk kan ik kinderen helpen op de manier die ik wil, zichzelf laten groeien door middel van hun eigen kwaliteiten, talenten en vaardigheden. Precies zoals ik ook ben geholpen, kan ik ook kinderen gaan helpen.

 

Werkervaring

Na het behalen van mijn studie heb ik een tijdje in Amsterdam kinderen in het reguliere basisonderwijs begeleid en de leerkracht ondersteund bij het gedrag van het kind. Samen met de zorgco├Ârdinator en de leerkracht heb ik een plan en doelen opgesteld om het kind op zijn eigen niveau te begeleiden met als doel om de leerkracht te ontlasten en het kind door middel van zijn eigen kwaliteiten, talenten en vaardigheden vooruit te helpen, zodat het op een passende wijze mee kan doen met de klas.

 

Eigen ervaring

Ik liep tijdens mijn kinder- en pubertijd tegen bepaalde dingen aan (faalangst, dyslexie en hoog gevoeligheid). Maar door de juiste hulp en door mijn eigen kwaliteiten, talenten en vaardigheden te benutten heb ik bereikt wat ik wilde! Ik ben een Kindercoach die spelenderwijs een kind door zijn of haar eigen kwaliteiten, vaardigheden en talenten, zichzelf laat zijn en zichzelf laat ontwikkelen en bovenal zichzelf laat groeien tot een nog vrolijker kind!

 

Loopbaan:

VMBO-Basis, VMBO-kader, MBO pedagogisch werk 3 kinderopvang (2013), MBO pedagogisch werk 4 Jeugdzorg (2014), HBO Toegepaste Psychologie (2018), CIVAS Kindercoach (2020), CIVAS HSP coach (2021), WO bachelor Psychologie aan de Open Universiteit (gestart 2021)

 

Kwaliteiten:

Geduldig, luisteren, inlevingsvermogen, empathisch, oplossingsgericht, communicatief, doorzettingsvermogen, doelgericht

Kennis maken!