Waarom GroeiZelf in plaats van een diëtist?

Overgewicht heeft vaak te maken met verkeerd eten, wat een gewoonte wordt en dat moet veranderen.

Tijdens het overgewicht traject gaat GroeiZelf samen met de ouders en het kind aan de slag. Er worden op basis van bestaande vaardigheden, door nieuwe vaardigheden en gewoonten die worden aangeleerd, gewerkt aan een positievere en gezondere levensstijl.

GroeiZelf streeft naar positieve ervaringen en een positief toekomstperspectief. Diëtisten zijn gespecialiseerd in voeding, diëten en afvallen. GroeiZelf is gespecialiseerd in het vergroten van het zelfvertrouwen van een kind. Wij gaan uit van de expertise van het kind en waar nodig bieden we leerervaringen aan. Zo ook bij het overgewicht traject. Samen met de ouders en het kind streeft GroeiZelf naar een gezondere levensstijl. Niet door middel van een dieet of lijnen, maar door op gewicht te blijven tot het passend is bij de leeftijd.

Het overgewicht traject is gericht op gedragsmatige oorzaken en positieve ervaringen op doen. Het gaat er dus niet om wat je wel en niet mag eten, maar dat er gedragsverandering ontstaat. Bewust worden, bewust zijn en bewust kiezen! Samen gaan we mijlpalen behalen, een positieve ervaringen op doen en een gezondere levensstijl creëren en volhouden.

Denk je dat het overgewicht van je kind een emotionele oorzaak heeft? Dat is geen probleem, daar heeft GroeiZelf ook een traject voor. Daarom is een kindercoach juist zo fijn! Samen werken we aan een gezonde levensstijl, én aan de emotionele oorzaken. Een gezonde levensstijl en een nóg gelukkiger en vrolijker kind!

Hoe eerder overgewicht wordt behandelt, hoe positiever voor het toekomstperspectief!

Hoe ziet het overgewicht traject eruit?

Het overgewicht traject bestaat uit 13 sessies, inclusief kennismaking en evaluatie.

Sessie 1 tot en met 4 is zowel met de ouders als met het kind.

Sessie 5 tot en met 8 is alleen met het kind.

Sessie 9 tot en met 12 zijn via FaceTime, Skype of WhatsApp-bellen met zowel ouders als kind.

Kennismaking:

Tijdens de kennismaking wordt er samen met de ouders en het kind besproken wat er aan de hand is. Er wordt achterhaalt wat de relatie tussen het eetgedrag en de emotie is. Wat is de reden van het overgewicht is. Vervolgens zal de doelstelling van het traject besproken worden en hoe het traject eruit gaat zien.

Sessie 1:

Uitleg tot stand komen van overgewicht in het algemeen – wat zijn calorieën – dagboek – tussendoortjes – afspraken (contract) – vragen – afsluiting.

 

Sessie 2:

Dagboek – contract – uitleg gewicht balans beter dan afvallen – wat is gezond – afspraken (contract) – vragen – afsluiting.

 

Sessie 3 t/m 8:

Wegen en meten – dagboek – contract – voorlichting – actieve oefening – afspraken (contract) – vragen – afsluiting.

 

Sessie 9 t/m 11:

Hoe gaat het nu? – hoe is het nu met het gewicht? – eetgewoontes – vragen – afsluiting.

 

De evaluatie (sessie 12):

Hoe gaat het nu? – hoe hebben jullie het traject ervaren? – is het doel behaald?

Thema’s sessies

 • Sessie 1: Informatie
 • Sessie 2: Wat is gezond?
 • Sessie 3: Calorieën eten en verbranden
 • Sessie 4: Schijf van vijf
 • Sessie 5: Boodschappen
 • Sessie 6: Zelfregulatie
 • Sessie 7: Pesten
 • Sessie 8: Feest!!
 • Sessie 9 t/m 11: Follow-up
 • Sessie 12: De evaluatie

Tarieven

Het overgewicht traject bestaat uit 13 sessies, inclusief kennismaking en evaluatie, verspreid over 6 maanden, voor €720,-. Liever losse sessies? Dan is het €60,- per sessie.

Overgewicht traject mét emotionele oorzaken: bespreekbaar. Gemiddeld 17 sessies voor €960,-, inclusief kennismaking en evaluatie, verspreid over 6 maanden.

Start het traject vandaag nog!

Meer weten over het overgewicht traject van GroeiZelf?
Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen 24 uur reactie!

 


  Kind met overgewicht blog

  Kind met overgewicht? Maak een boswandeling!

  Een boswandeling is niet alleen leuk en goed voor de beweging, maar ook nog eens super gezond! In dit blog leg uit waarom.
  Lees verder >>

  Leuke buitenactiviteiten voor jou en je kind (met overgewicht)

  In dit blog beschrijf ik 10 leuke buitenactiviteiten voor samen met je kind. Zo is je kind (met overgewicht) lekker in beweging!
  Lees verder >>

  Overgewicht bij kinderen

  15% van alle kinderen in Nederland heeft last van overgewicht. Maar wat is overgewicht eigenlijk? In dit blog leg ik het je uit!
  Lees verder >>