Op Avontuur bij een kindercoach: Uitleggen aan je kind

Je kind zit niet lekker in zijn of haar vel, jullie lopen allebei vast en weten even niet meer hoe jullie het kunnen oplossen. Als ouders ga je op zoek naar hulp en je bent bij GroeiZelf uitgekomen. Het lijkt jullie een goed idee om je kind aan te melden bij mij. Maar hoe ga je aan je kind uitleggen wat een kindercoach doet en welke antwoorden geef je op alle vragen die je kind heeft? In dit blog geef ik antwoord op de vele vragen die jouw kind heeft nadat het heeft gehoord dat jullie hem of haar bij GroeiZelf willen aanmelden. Wat is een kindercoach, waar kan ze mij mee helpen, hoe vaak moet ik heen, wat gaan we dan doen, enzovoort. Zo kun je makkelijk uitleggen waarom jullie kiezen voor een kindercoach en zijn al veel antwoorden gegeven op vragen voordat er kennismaking plaatsvindt. Dat geeft minder spanning en je kind weet beter waar hij of zij aan toe is.

Een blog voor jouw kind dus!

Waarom een kindercoach?

Stel je voor dat je een schatkaart hebt, maar soms weet je niet precies welke kant je op moet. Je zit vast in een doolhof van gevoelens, vragen of problemen. Je bent een puzzelstukje kwijt en weet even niet meer waar je het moet vinden. Dat is het moment dat ik als kindercoach jouw avontuur kan binnentreden. Als kindercoach help ik je om dat ene puzzelstukje weer te vinden. Ik ben er niet om je te vertellen wat je moet doen, maar om je te helpen zodat je weer je eigen weg kunt vinden en jouw schat kunt bereiken. πŸ—ΊοΈ

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach is iemand die heel goed kan luisteren, begrijpen en je kan helpen om te ontdekken waar je vastzit. Samen met jou praten we over de dingen die je voelt, de avonturen die je meemaakt en soms zelfs over dingen die een beetje verwarrend kunnen zijn. Samen vinden we de uitgang van het doolhof. πŸ”š

Superkrachten van een kindercoach

Luisteren als een superheld 🦸

Kindercoaches hebben oren die als radar werken. Ik luister naar alles wat je te vertellen hebt. Of het nu over school, vriendjes, thuis, of iets anders gaat, ik neem de tijd om naar al je avonturen te luisteren zonder dat ik oordeel. Je mag hier alles vertellen. Ik zal niet zonder jouw toestemming dingen delen met papa en mama of anderen.

De Toverstaf van vragen πŸͺ„

Stel je voor dat een kindercoach een magische toverstaf heeft die vragen stelt. Deze vragen helpen je om na te denken over wat je voelt, wat je denkt en hoe je dingen kunt oplossen. Dit doen we natuurlijk tijdens een spelletje, knutsel of het tekenen, of we maken leuke testjes en opdrachten!

De schatkist van oplossingen πŸ‘‘

Kindercoaches hebben een schatkist vol ideeΓ«n en oplossingen. Samen met jou open ik de schatkist om de beste oplossing te vinden voor de uitdagingen die je tegenkomt in jouw doolhof.

Avontuurlijke doelen stellen 🎯

Samen tekenen we de kaart van jouw avontuur en stellen we doelen. Een belangrijk doel? Plezier hebben terwijl je groeit en de uitgang van je doolhof zoekt!

Waarmee kan een kindercoach je helpen?

Speuren naar schatten πŸ‘‘

Samen gaan we speuren naar schatten, maar in plaats van goud zoeken, kunnen we naar jouw unieke talenten en kwaliteiten zoeken. Ik kan je helpen ontdekken wat je supergoed kunt.

Vliegen naar positiviteit πŸ›«

Stel je voor dat ik je vleugels van positiviteit kan geven. Ik kan je leren om te kijken naar de zonnige kanten van dingen, zelfs als het regent!

Glijden over de regenboog 🌈

Soms schijnt de zon en regent het tegelijk, en is er storm op komst. Je gevoelens zijn soms een beetje in de war. Ik help je te begrijpen waar die storm vandaan komt, hoe je de zon weer kunt laten schijnen, wanneer je jouw paraplu nodig hebt en hoe er een mooie regenboog kan ontstaan.

Op avontuur naar jezelf πŸ§—πŸ”οΈ

De wereld ontdekken betekent ook ontdekken wie je zelf bent. Ik help je bij dit bijzondere avontuur van zelfontdekking. Samen kunnen we praten over jouw talenten, dromen en wat je belangrijk vindt. Het is als een reis naar een schat diep van binnen. Soms is dat met diepe dalen, maar ook zeker met mooie pieken met een mooi uitzicht!

Groeien als een plant 🌱

Met een kindercoach wordt het avontuur van groeien nog leuker! Samen kunnen we werken aan het bouwen van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en ontdekken wat je echt laat stralen. Het voelt geweldig om te weten dat je steeds sterker wordt en groeit op jouw eigen unieke manier.

Dus… πŸš€

Naar GroeiZelf gaan is als het aangaan van een nieuw avontuur, vol ontdekkingen en groei! Het is een plek waar je mag zijn wie je bent, waar je begrepen wordt en waar je mag leren hoe je zelf de regisseur van jouw avontuur kunt zijn. Dus, (kleine) ontdekkingsreiziger, onthoud dat ik er ben om jou te ondersteunen en jouw avontuur nog specialer te maken! Je mag hier zes keer op ontdekkingsreis en dan ben jij weer de regisseur van jouw avontuur! Soms kan het helpen om wat vaker langs te komen, maar dat is niet erg! Dan kunnen we gewoon nog meer avonturen beleven. 😍

Lieve ouders,

Heb ik goed kunnen uitleggen wat een kindercoach is en hoe ik aan het werk ga? Wil je toch nog extra verdieping in het gehele traject? Lees het dan in dit blog.

Heb je toch nog vragen? Dan wil ik met liefde nog meer uitleggen over een kindercoach en een coachtraject bij GroeiZelf! Neem gerust contact op. πŸ™‚

Wie weet tot snel!